Veckans schema

Lägrets start

Ankomstdag för deltagare är söndag 14 juli. Arrangörsgruppen kommer att vara där från lördag kväll. 

Under söndagen bygger vi lägret tillsammans: gemensamma funktioner, verkstäder och de egna tälten. Borgen kommer att vara öppen för besökare under söndagen, men besökarna får stå ut med att lägret då är under uppbyggnad.

Planen är att lägret ska vara någorlunda i drift till kl 10 på måndagsmorgonen.

Vi kommer få tillgång till parkering för våra fordon. Vi får köra in i borgen för att lasta av och på utrustning.

Vad händer under veckan?

Borgen har öppet 10-17 varje dag och vi ska hålla verkstäderna igång minst 11-16.

Vi hoppas på olika kvällsaktiviteter: visning av borgen och museet, föreläsningar, någon kurs kanske? Deltagarna får gärna bidra! Vill du föreläsa? Ange det i din anmälan och/eller meddela huvudarangören.

Onsdag kväll ordnar vi mjödprovning. Ta gärna med ditt eget mjöd. Betyg sätter vi tillsammans. Mjödprovningen har självkostnadspris och är förstås en aktivitet för vuxna.

Torsdag kväll kommer vi att anordna en bankett med extra smaskig mat. Se till att betala avgiften för den!

Någon av kvällarna kommer det bli en ost- och vinkväll. 

Under borgens öppettider förväntas moderna föremål vara gömda och kl 11-16 verkstäderna i gång. Om man har arbetspass eller deltar i en kurs är det ok att stänga sin verkstad under tiden. Under övrig tid vill vi gärna att det också hantverkas och att man har historisk dräkt på sig.

Kökspass och mat

Morgongröt serveras vid 8-tiden. Lunch serveras ungefär kl 12 och middag kl 18. Lyssna efter matklockan!

Varje dag kommer ett antal personer ha kökspass, dvs att under kökschefens överinseende förbereda varje måltid, servera den och diska efteråt samt hugga ved och bära vatten. Det ingår även att baka/steka bröd till lägrets deltagare om det ingår i menyn. Kökspassen planeras 9-13 och 14-19, men kan ofta bli kortare. Festkvällens pass är längre, men också extra roligt. Det brukar finnas en frukosttrupp som enbart sköter frukosten.

Vi kommer i år inte att ordna brödbak med besökare eller annan sådan verksamhet.

Lägrets slut

Vi har verkstäderna igång till kl 16 lördagen den 20 juli. Sedan rivs lägret och vi städar området under kvällen den 20 juli. Söndagen 21 juli körs lägerutrustningen till förrådet i Vederslöv och packas ur (gäller för dem som har möjlighet).

Kan du bara delta på delar av lägret? Kontakta huvudarrangören om detta.